Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Bube dulci
Dermatologie
14 Octombrie 2010 18:43


Expresia de bube dulci este o denumire populara pentru afectiunea medicala numita impetigo. Aceasta este o infectie foarte contagioasa situata la nivel cutanat, determinata de bacterii. Impetigo se intalneste mai frecvent la copii prescolari.

Impetigo este determinat de:
Staphylococcus aureus - este bacteria cel mai frecvent intalnita
Streptococcus pyogenes - este mai putin frecvent intalnita.

Streptococcus pyogenes determina forme in care nu sunt prezente bule.

Incubatia are o durata de 1 - 3 zile. Sursele de infectie sunt pacientii care prezinta impetigo sau purtatorii nazali de streptococi sau stafilococi.

Afectiunea se transmite prin contact direct, iar persoanele care practica sporturi de contact sunt mai frecvent predispuse.

Exista 3 forme de impetigo:
• impetigo contagiosa
• impetigo bulos
• ectima

Impetigo contagiosa se prezinta sub forma unor vezicule cu perete subtire care se sparg usor. Afectiunea se poate insoti de simptome generale cum ar fi febra moderata, astenie, dureri musculare, greata, varsaturi, cefalee.

Impetigo bulos se caracterizeaza prin bule situate predominant pe torace si membre si afecteaza copiii mai mici de 2 ani. Bulele se pot sparge si lasa o crusta colorata in galben.

Ectima este o forma mai severa, infectia fiind situata mai profund la nivelul dermului.
Ectima se caracterizeaza prin:
adenopatie regionala - adica inflamatia ganglionilor care dreneaza limfa din zona respectiva
• leziunile sunt dureroase, se prezinta sub forma unor vezicule sau bule care sunt pline cu lichid clar sau puroi
• leziunile sunt situate mai ales pe membrele inferioare
• dupa ruperea veziculelor se formeaza ulcere
• crusta formata este mai dura si are culoare galben cenusie

Impetigo

impetigo - bube dulci

Impetigo la nivelul cotului

impetigo

 

Impetigo bulos

bube dulci

Igiena riguroasa a tegumentelor reprezinta o metoda eficienta de profilaxie. Trebuie acordata atentie deosebita curatarii ranilor, intepaturilor de insecte, escoriatiilor, etc. Acesta trebuie tinute curate si acoperite pentru a se preveni infectiile. Se recomanda scurtarea unghiilor, pentru a elimina bacteriile care sunt prezente subunghial.

Afectiunea a fost tratata in decursul timpului prin aplicari locale cu violent de gentiana. In prezent se recomanda, in afara de respectare igienei riguroase, aplicarea de antibiotice topice: mupirocina, acic fusidic, cloramfenicol sau neosporina. Cazurile mai severe necesita administrarea de antibiotice pe cale orala: amoxicilina - clavulanat, eritromicina, oxacilina, cefalosporine de prima generatie.

terapiamedicala.ro 

Comentarii 

 
+3 #1 bogdan 2011-01-04 13:22
Felicitari pentru site!
Raspundeti
 
 
+1 #2 DIANA 2011-08-24 07:23
E FOARTE URAT PENTRU COPII BOLNAVI CA SA AIBA ACESTE BUBE DULCI PANA SI FRATE LE MEU ROBERT A AVUT ASACEVA SI MAMA MEA ASPUS CA ACEASTA BOLA SE POATE LOA LA COPII MICI DAR LA COPII MARI NU SE IA DACA AVETI PESTE 8 9 ANI NU SE VA LOA
Raspundeti
 
 
+3 #3 vivi 2012-06-08 14:54
Quoting DIANA:
E FOARTE URAT PENTRU COPII BOLNAVI CA SA AIBA ACESTE BUBE DULCI PANA SI FRATE LE MEU ROBERT A AVUT ASACEVA SI MAMA MEA ASPUS CA ACEASTA BOLA SE POATE LOA LA COPII MICI DAR LA COPII MARI NU SE IA DACA AVETI PESTE 8 9 ANI NU SE VA LOA

parerea mea este sa te duci mai des la scoala.
Raspundeti
 
 
+1 #4 elena 2013-04-09 23:00
eu il am de trei saptamani si nu stiu cum sa mai scap de el .Mi s-a intins pe jumatate de fata nu stiu ce sa mai fac
Raspundeti
 
 
0 #5 bunicuta73 2013-06-11 20:50
buna.fetita mea de 4 ani a facut o forma usoara a acestei bolii,adica fara febra si altele..sunt bube pline cu lichid care o mananca.Dupa vizita a 3 pediatri nu am aflat cauza axacta..La fel ca in reportajul d-voastra,ca-i vornba de o bacterie.Acum suntem sub tratament cu antibiotic..si o atacam si din interior si din afara..dupa 2 sapt.totul merge bine..succes si d-voastra.si multa sanatate...FELICITARI PT.SITE.
Raspundeti
 
 
+1 #6 vlad diana 2014-09-05 19:15
buna bunicuta73 ce fel de tratament ati primit daca nu este confidential fetita mea are 3 ani si de 2 zile in zona picioarelor pana la genunchi i au aparut bubite de marimea unui bob de mazare pline cu lichid
Raspundeti
 
 
0 #7 Tudose Stefi 2014-09-09 15:46
eu am 15 ani si mi-au iesit bube dulci in zona inghinala ,pe fata ,pe picioare si pe maini .pot iesi afara ? va rog sa mi rasp
Raspundeti
 
 
-1 #8 olguta 2015-02-14 10:53
buna ziua fata mea ai iese permanent pe barba , nustiu ce sa mai fac .
Raspundeti
 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati