Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Preinfarct - simptome
Cardiologie
10 Octombrie 2010 20:33


Descriere

Termenul de preinfarct este o denumire populara pentru angina pectorala instabila. Nu exista termenul de preinfarct in terminologia medicala.

Angina pectorala instabila este o forma de cardiopatie ischemica dureroasa.

Cardiopatia ischemica - cauze, forme clinice


Cardiopatia ischemica apare din cauza obstructiei partiale intalnita la nivelul uneia sau mai multor coronare care iriga anumite zone ale cordului. Obstructia apare din cauza placilor de aterom, a caror aparitiei este favorizata de numerosi factori. Printre cei mai importanti sunt: fumatul, terenul genetic, obezitatea, hipertensiunea arteriala.

Exista 3 forme de cardiopatie ischemica dureroasa:
angina stabila - obstructia coronara este usoara spre medie
angina instabila - obstructia coronara este severa dar incompleta
infarct miocardic - obstructia este completa iar miocardul irigat de coronara respectiva se necrozeaza.

 

Durerea din cardiopatia ischemica


In angina instabila
(preinfarct - denumire populara) obstructia coronarei respective este severa (in general 80 - 90 %). Simptomatologia este prezenta atat in conditii de repaus cat mai ales in conditii de efort. Durerea poate sa apara spontan, cedeaza greu la administrarea de nitroglicerina sublingual.

Durerea de origine cardiaca are urmatoarele caracteristici:
• este situata retrosternal
• poate sa iradieze submandibular, la nivelul bratului stang, mai ales pe ultimele doua degete. De asemenea se pot intalni cazuri in care durerea iradiaza la nivelul bratului drept sau la nivelul epigastrului. In cazul durerii de la nivelul epigastrului, pot exista confuzii cu durerile de origine intestinala.
• intensitatea durerii este in functie de gradul de obstructie coronara. Durerea totusi poate sa fie minima sau absenta la anumite persoane, mai ales la diabetici (la care exista afectare a neuronilor care transmit senzatie de durere) si la varstnici. In angina stabila durerea este mai putin intensa. Cea mai intensa durere se intalneste un infarct miocardic.
• durerea din angina stabila si angina instabila cedeaza la nitroglicerina. Durerea din infarctul miocardic nu cedeaza la nitroglicerina, pentru ca obstructia este completa si vasodilatatia pe care o provoaca nitroglicerina nu are nici un efect.
• durerea are caracter de constrictie, gheara, torsiune, presiune retrosternala.
• In angina stabila durerea dureaza cateva minute. In angina instabila (preinfarct) durerea dureaza 15 - 20 minute. Daca durerea se prelungeste peste aceasta perioada este probabil diagnosticul de infarct miocardic.

Tratament


Din cauza faptului ca angina instabila apare ca urmare a unei obstructii severe, tratamentul este o urgenta medicala, cu internare obligatorie, pentru ca exista riscul obstructiei complete cu necroza miocardica (infarct miocardic) care este ireversibila.

Bibliografie

Walter A Tan, David J Moliterno, Unstable Angina, emedicine.com, Preinfarct - simptome

terapiamedicala.roUltima modificare 13 Martie 2011 11:51
 

Comentarii 

 
+7 #1 dmitru 2010-12-20 12:04
Am duri de piept de 2 zile. Este posibil sa fie preinfarct?
Raspundeti
 
 
-2 #2 Admin 2010-12-21 17:23
Este recomandat sa consultati medicul de familie.
Raspundeti
 
 
+4 #3 amalia 2010-12-28 15:24
am dureri in cosul pieptului de cateva saptamani - e posibil sa fie angina pectorala? durerea este aproape constanta dar enervanta, deci nu foarte tare in intensitate.
Raspundeti
 
 
+2 #4 Admin 2010-12-28 18:14
Un consult la medicul dumneavoastra de familie ar fi cu siguranta util. Sunt cateva trasaturi clinice caracteristice pentru angina, in plus un ECG este absoult necesar.
Raspundeti
 
 
+11 #5 Bia 2010-12-30 12:28
Buna,in ultimul an am fost foarte stresata si nervoasa(plang mult)si de la un timp ma doare inima..beau foarte mult cola si pepsi si acum incerc sa reduc din.De c-am vreo saptamana ma doare mult inima si de cateva zile simt ca si cum ceva umbla prin sanul stang iar cand palpez sanul stang ma doare.Simt un nod in gat si obosesc foarte repede,simt ca si cum mi s-ar fi facut ceva mai sus putin de sanul stang langa umar parca e o umflutura in corpul meu si cand imi misc umarul ma doare.Daca as avea preinfarct si sper sa nu..poate fi tratat?Bunicul meu avea probleme cu inima si a murit a facut infarct pe la 50 de ani c-am asa.Multumesc astept raspuns.
Raspundeti
 
 
+1 #6 Admin 2011-01-02 20:19
Cardiopatia ischemica poate fi daignosticata cu ajutorul examenului clinic si unor explorari (electrocardogr ama - de repaus si de efort - coronarografie) . Exista metode de tratament eficiente, care se indica in functie de gravitate, varsta, etc.
Raspundeti
 
 
-2 #7 RALUCA 2011-01-04 13:11
Buna ziua am 24 de ani si pe data de 30 dec.2010 am facut infarct miocardic.A venit salvarea mi-a pus o perfuzie si am reusit sa imi revin dupa 50 de minute. Problema e ca ma doare in continuare si nu stiu incotro sa o apuc.
Raspundeti
 
 
+7 #8 Admin 2011-01-04 16:43
Este foarte putin probabil ca un medic sa va fi diagnosticat cu infarct miocardic si sa nu recomande internare.
Infarctul miocardic este o afectiune acuta, foarte grava, care poate duce la deces si necesita tratament de urgenta si obligatoriu internare.

In consecinta probabil ca diagnosticul nu a fost de infarct miocardic.
Pentru afectiunea dumneavoastra ar fi bine sa va adresati medicului curant.
Sunt si alte cauze pentru durerile toracice precordiale.
Raspundeti
 
 
+3 #9 Adri 2011-01-15 19:50
nu stiam ca nu exista preinfarct ca boala
Raspundeti
 
 
+8 #10 andrei 2011-01-16 13:50
inima a inceput sa-mi bata foarte puternic dintr-o data!trebuie sa mi fac vreun control?
Raspundeti
 
 
+2 #11 Admin 2011-01-16 16:54
Perceperea activitatii cardiace poate arata existenta unei tulburari de ritm. Pentru siguranta dvs ar fi util un consult medical.
Raspundeti
 
 
-8 #12 ionel bt 2011-01-22 17:08
eri dimineata la ora 3 mam trezit instantaneu . imediat in 10 secunde ma luat o taetura sub burta cum sar zice in mate jos . Apoi ma luat cu calduri si sintom de a merge la weceu si intre tinp am esit afara din casa . Ca eu stau la tara . Cat mergeam la weceu eram ametit si o chioraeala de mate ma luat de indata la circa 10 m de casa am cazut jos ca eram ametit si o inceput ca sa vad ca in ceata in fata ochilor . Mentionez ca cand am cazut imeditat meam mai revenit un pic am mers in veceu si ma luat cu diarie . Si o inceput sami fie mai bine dar in anbele urechi auzeam un suerat . Desi eu sunt degnosticat cu doua boli . Cardiopatie eschemina si cu . Hipertensiune arteliara . Va inteb oare sa fi facut eu atunci pe moment preaincract sau ce . Aceasta treaba mi sa mai intnplat acuma 30 de ani ceva tot de genul asta sa am taituri in burta si tot asa cu ameteli si tot cu diarie . Daca sunteti in masura sami raspundeti pentru linistea sufletului meu va multumesc . Doamne ajuta si numai bine va doresc
Raspundeti
 
 
+4 #13 florin1 2011-01-26 19:56
Nu exista notiunea de preinfarct in terminologia medicala. Ar fi util un consult medical.
Raspundeti
 
 
+4 #14 Claudiu 2011-01-27 22:15
La jumatatea lunii noiembrie anul trecut a inceput totul intr-o noapte. Ma intepa in piept, amortea bratul stang, pulsul si tensiunea ridica. Am mers la urgente de mai multe ori si toate EKGurile au iesit bune. M-au diagnosticat cu atac de panica. Am mers sa fac o ecocardiograma care si ea a iesit buna. Medicul de familie zice ca e distonie neurovegetativa . In prezent am un nod in gat, ma mai inteapa din cand in cand in piept si mana stanga cu tot cu omoplat ma doare mereu... Astept o parere, sugestie... multumesc! Multa sanatate!
Raspundeti
 
 
-3 #15 Claudiu 2011-01-27 22:21
La jumatatea lunii noiembrie anul trecut a inceput totul intr-o noapte. Ma intepa in piept, amortea bratul stang, pulsul si tensiunea ridica. Am mers la urgente de mai multe ori si toate EKGurile au iesit bune. M-au diagnosticat cu atac de panica. Am mers sa fac o ecocardiograma care si ea a iesit buna. Medicul de familie zice ca e distonie neurovegetativa . In prezent am un nod in gat, ma mai inteapa din cand in cand in piept si mana stanga cu tot cu omoplat ma doare mereu... Astept o parere, sugestie... multumesc! Precizez ca am 24 de ani... multa sanatate!
Raspundeti
 
 
+6 #16 Sebi 2011-01-28 20:13
Nodul in gat si intepaturile nu sunt sugestive pentru cardiopatia ischemica. Pentru linistea dvs, poate ca ar trebui sa consultati un medic specialist cardiolog, eventual sa faceti un Ecg de efort, care este mai sensibil.
Raspundeti
 
 
+7 #17 Oana 2011-02-12 07:55
Buna ziua.Am 23 de ani iar azi dimineata m-am trezit ingrozitor.Aveam o durere crancena in capul pieptului(ca o gheara la inima)ce a persistat timp de ceva minute(5-6min).Nu puteam respira adanc ci scurt si ritmic deoarece imi producea si mai multa durere.Plus de asta nu puteam misca mana stanga.Cu cat o miscam cu atat durerea era si mai apasatoare.Tind sa spun ca am mai avut asa ceva pana acum dar durerea nu era atat de mare si era de scurta durata(1-2 min).
Raspundeti
 
 
0 #18 Sebi 2011-02-13 10:09
Durerea anginoasa nu se modifica cu pozitia sau respiratia.
Raspundeti
 
 
0 #19 Loredana 2011-02-22 12:13
buna tuturor.am si eu cateva nelamuriri,in legatura cu ceea ce mi s-a intamplat de 2 ori in decurs de o luna.am avut dureri foarte mari in zona inimii ,care iradiau in spate si in mana stanga,au tinut aproape 10 minute;dureri intense,stare generala proasta,adica ameteli si palpitatii,dure ri de cap.pana ajung la medic,in martie am programare,as vrea o parere de la un specialist.multumesc anticipat.
Raspundeti
 
 
0 #20 Sebi 2011-02-23 23:18
Este dificil de dat un diagnostic, pentru ca sansa de a gresi este foarte mare, doar pe baza unor informatii partiale despre simptome. Diagnosticul de cardiopatie ischemica este destul de complex si presupune cateva investigatii obligatorii.
Raspundeti
 
 
+2 #21 danioanioan 2011-02-25 13:24
Pe 21 12 2010 am facut un infarct, m-am internat de urgenta si mi sa inplant un stend.Uni mau intrebat daca nu se putea si fara inplant.dar in acele momente nu m-am gindit decit sa scap mai repede de durere.Oare am gresit ?
Raspundeti
 
 
+3 #22 Sebi 2011-02-25 18:20
Aplicarea unui stent are indicatii precise si are rolul de a mentine fluxul de sange prin coronara afectata. Faptul ca vi s-a aplicat un stent arata ca ati ajuns in timp util la spital.
Raspundeti
 
 
+4 #23 dana 2011-03-09 20:34
ma doare mana stanga de cateva zile nu m am lovit la ea e posibil sa aiba legatura cu vre o boala de inima?
Raspundeti
 
 
+5 #24 sanda 2011-03-17 13:52
m am trezit de dimineata cu o durere puternica in spate iar dupa ceva timp durerea mi s-a transmis si la inima -mana si nu pot respira bine nu pot sa stau decat in sezut e ceva grav ? va multumesc anticipat
Raspundeti
 
 
+1 #25 mirel 2011-04-09 22:53
Quoting dmitru:
Am duri de piept de 2 zile. Este posibil sa fie preinfarct?

nu poate sa fie si de la frig
Raspundeti
 
 
+4 #26 mirel 2011-04-09 22:54
Quoting dana:
ma doare mana stanga de cateva zile nu m am lovit la ea e posibil sa aiba legatura cu vre o boala de inima?

sar putea sa fie mai mult un reumatism
Raspundeti
 
 
+4 #27 mirel 2011-04-09 22:56
Quoting sanda:
m am trezit de dimineata cu o durere puternica in spate iar dupa ceva timp durerea mi s-a transmis si la inima -mana si nu pot respira bine nu pot sa stau decat in sezut e ceva grav ? va multumesc anticipat

consulta un doctor si nu asculta de noi
Raspundeti
 
 
+6 #28 alina 2011-04-10 18:38
prolapsul de valva mitrala e grav? se ajunge la operatie?
Raspundeti
 
 
0 #29 toth margareta 2011-04-18 13:33
de o perioada de cateva saptamani ma doare o vena de la cap pe partea stanga nu stiu ce sa fac
Raspundeti
 
 
+3 #30 Elisabeth 2011-04-20 20:02
Anul trecut in vara, am avut dureri ingrozitoare in zona capului ce m-au tinut 20 de minute. Apoi nu am avut nimic pana in 25 Decembrie, la fel, durerea m-a tinut jumatate de ora, pana am ajuns la urgente,mi-a trecut. Astazi am avut din nou, dupa inca 4 luni, aceeasi durere teribila. Nu puteam sa stau intr-o pozitie anume mai mult de 5 secunde si respiram greu. Imi puteti spune ce ar putea fi? Am doar 20 de ani, ar fi ciudat sa fie angina pectorala instabila.
Va multumesc anticipat
Raspundeti
 
 
+6 #31 Camelia 2011-04-21 05:54
Buna ziua,
Am 36 de ani si singurele probleme mai importante de sanatate au fost 2 operatii cezariene in urma cu 3, respectiv 5 ani. Azi dimineata pe la ora 5 am fost trezita de baietelul meu, care visase ceva urat, dupa care nu am mai putut sa dorm. Aveam o durere destul de puternica in capul pieptului, asemanatoare cu senzatia de arsura, si un fel de durere sau mai bine zis o apasare in zona cefei. Am incercat sa stau linistita pe canapea dar dintr-o data am avut o senzatie de lesin asemanatoare dar mai puternica decat ce am simtit dupa prima cezariana cand am pierdut o multime de sange. Am banuit ca este un preinfarct asa ca am chemat salvarea, am fost dusa la spital imediat si mi s-au facut o multime de teste ca: sange, urina, ECG, CT scan iar rezultatul este ca nu a fost preinfarct ceea ce nu prea imi vine sa cred avand in vedere simptomele si avand in vedere ca doctorul nu a putut explica ceea ce s-a intamplat. Am mai avut aceasta senzatie de apasare in ceafa de doua ori in ultima luna dar nu i-am dat importanta. Deasemeni, cu o zi inainte de aceasta intamplare nu am putut manca mai nimic si am avut diaree. Sunt un pic nelamurita asa ca v-as ruga daca puteti sa imi trimiteti si parerea dvs. Daca nu a fost preinfarct atunci ce ar fi putut sa fie ? Scuzati pentru postingul prea lung dar am vrut sa va dau cat mai multe amanunte. Multumesc anticipat si o zi buna.
Raspundeti
 
 
+5 #32 Sebi 2011-04-21 07:21
Quoting alina:
prolapsul de valva mitrala e grav? se ajunge la operatie?

Prolapsul de valva mitrala are de obicei evolutie benigna. In unele cazuri poate determina complicatii severe (endocardita, regurgitare importanta, moarte subita).
Necesita interventie chirurgicala cand determina regurgitatie valvulara.
Raspundeti
 
 
+3 #33 Sebi 2011-04-21 07:22
Quoting toth margareta:
de o perioada de cateva saptamani ma doare o vena de la cap pe partea stanga nu stiu ce sa fac

Ar trebui sa consultati un medic neurolog, care este cel mai in masura sa puna un diagnostic + tratament.
Raspundeti
 
 
+2 #34 Sebi 2011-04-21 07:25
Quoting Elisabeth:
Anul trecut in vara, am avut dureri ingrozitoare in zona capului ce m-au tinut 20 de minute. Apoi nu am avut nimic pana in 25 Decembrie, la fel, durerea m-a tinut jumatate de ora, pana am ajuns la urgente,mi-a trecut. Astazi am avut din nou, dupa inca 4 luni, aceeasi durere teribila. Nu puteam sa stau intr-o pozitie anume mai mult de 5 secunde si respiram greu. Imi puteti spune ce ar putea fi? Am doar 20 de ani, ar fi ciudat sa fie angina pectorala instabila.
Va multumesc anticipat

Este f dificil si periculos de pronuntat un diagnostic in lipsa unui examen clinic complet si corect.
Raspundeti
 
 
+1 #35 Sebi 2011-04-21 07:39
Quoting Camelia:
Buna ziua,
Am 36 de ani si singurele probleme mai importante de sanatate au fost 2 operatii cezariene in urma cu 3, respectiv 5 ani. Azi dimineata pe la ora 5 am fost trezita de baietelul meu, care visase ceva urat, dupa care nu am mai putut sa dorm. Aveam o durere destul de puternica in capul pieptului, asemanatoare cu senzatia de arsura, si un fel de durere sau mai bine zis o apasare in zona cefei. Am incercat sa stau linistita pe canapea dar dintr-o data am avut o senzatie de lesin asemanatoare dar mai puternica decat ce am simtit dupa prima cezariana cand am pierdut o multime de sange. Am banuit ca este un preinfarct asa ca am chemat salvarea, am fost dusa la spital imediat si mi s-au facut o multime de teste ca: sange, urina, ECG, CT scan iar rezultatul este ca nu a fost preinfarct ceea ce nu prea imi vine sa cred avand in vedere simptomele si avand in vedere ca doctorul nu a putut explica ceea ce s-a intamplat. Am mai avut aceasta senzatie de apasare in ceafa de doua ori in ultima luna dar nu i-am dat importanta. Deasemeni, cu o zi inainte de aceasta intamplare nu am putut manca mai nimic si am avut diaree. Sunt un pic nelamurita asa ca v-as ruga daca puteti sa imi trimiteti si parerea dvs. Daca nu a fost preinfarct atunci ce ar fi putut sa fie ? Scuzati pentru postingul prea lung dar am vrut sa va dau cat mai multe amanunte. Multumesc anticipat si o zi buna.

Quoting Camelia:
Buna ziua,
Am 36 de ani si singurele probleme mai importante de sanatate au fost 2 operatii cezariene in urma cu 3, respectiv 5 ani. Azi dimineata pe la ora 5 am fost trezita de baietelul meu, care visase ceva urat, dupa care nu am mai putut sa dorm. Aveam o durere destul de puternica in capul pieptului, asemanatoare cu senzatia de arsura, si un fel de durere sau mai bine zis o apasare in zona cefei. Am incercat sa stau linistita pe canapea dar dintr-o data am avut o senzatie de lesin asemanatoare dar mai puternica decat ce am simtit dupa prima cezariana cand am pierdut o multime de sange. Am banuit ca este un preinfarct asa ca am chemat salvarea, am fost dusa la spital imediat si mi s-au facut o multime de teste ca: sange, urina, ECG, CT scan iar rezultatul este ca nu a fost preinfarct ceea ce nu prea imi vine sa cred avand in vedere simptomele si avand in vedere ca doctorul nu a putut explica ceea ce s-a intamplat. Am mai avut aceasta senzatie de apasare in ceafa de doua ori in ultima luna dar nu i-am dat importanta. Deasemeni, cu o zi inainte de aceasta intamplare nu am putut manca mai nimic si am avut diaree. Sunt un pic nelamurita asa ca v-as ruga daca puteti sa imi trimiteti si parerea dvs. Daca nu a fost preinfarct atunci ce ar fi putut sa fie ? Scuzati pentru postingul prea lung dar am vrut sa va dau cat mai multe amanunte. Multumesc anticipat si o zi buna.

Din pacate nu ne putem pronunta in privinta diagnosticului, pentru ca acest lucru ar fi incorect din punct de vedere medical. Sfatul ar fi sa consultati un medic cardiolog, care este cel mai in masura sa excluda diagnosticul de cardiopatie ischemica.
Raspundeti
 
 
-2 #36 filip 2011-05-03 17:05
de vreo 3 ani am dureri constante in zona inimi, dar nu foarte puternice. cam de 2 ori pe luna incepe sa ma doar subit foarte tare. ma tine cam 10 minute maxim si ma lasa. bratul stang amorteste si ma doare cam in aceleasi perioade. obosesc foarte usor si beau multa apa, ma trezesc si de 3 ori pe noapte si beau.aveti idee ce ar putea fi?
Raspundeti
 
 
+1 #37 bianca 2011-05-25 17:13
buna la toti....filip la tine sunt semnele unei angine pectorale,ele sunt insotite de dureri care apar la aceasi perioada si inceteaza la incetarea efortului ai grija ca e cam mare durata care spui sa nu duca la vreun infart miocardic.fara lipide glucide mai multe fructe lichide si legume vine vara protejati-va ...sunt in domeniu daca mai ai alta intrebare iti raspund.
Raspundeti
 
 
+1 #38 filip 2011-05-31 19:39
ms mult pt lamurire bianca. nu mai am intrebari.
Raspundeti
 
 
+2 #39 valii 2011-06-09 17:22
de doua zile ian fiecare seara am frisoane care ma tin cam 3-5 minute si o durere (IN DREPTUL INIMI CA O ANTEPATURA NUI PERMANENTA) DE LA CE AR PUTEA FII
Raspundeti
 
 
-1 #40 Ovidiu 2011-07-06 21:24
Buna Ziua ! Am o problema care ma pune pe ganduri grav.De aproximati jumatate de an ,am anumite momente cad stau,cand merg pe strada,etc in care ametesc foarte tare,transpir deodata in palme si pe frunte,ma inteapa sau ma strange(nu pot sa descriu exact senzatia)inima, atacuri gen de panica.am fost la control si nu mi`a gasit nimic.nu sunt fumator,si de cateva luni am evitat consumul de alcoolsi un pic de fast food si tot nu au disparut sau macar imputinat.Precizez ca lucrez ca dj(pierd 3-4nopti pe saptamana si lucrez noptile in conditii de stres),mananc foarte mult fast food si am un program de odihna neregulat. Sunt predispus la infract,sau ce sunt atacurile pe care le simt? astept raspuns,multume sc anticipat
Raspundeti
 
 
+2 #41 marial 2011-07-12 07:52
Quoting Bia:
Buna,in ultimul an am fost foarte stresata si nervoasa(plang mult)si de la un timp ma doare inima..beau foarte mult cola si pepsi si acum incerc sa reduc din.De c-am vreo saptamana ma doare mult inima si de cateva zile simt ca si cum ceva umbla prin sanul stang iar cand palpez sanul stang ma doare.Simt un nod in gat si obosesc foarte repede,simt ca si cum mi s-ar fi facut ceva mai sus putin de sanul stang langa umar parca e o umflutura in corpul meu si cand imi misc umarul ma doare.Daca as avea preinfarct si sper sa nu..poate fi tratat?Bunicul meu avea probleme cu inima si a murit a facut infarct pe la 50 de ani c-am asa.Multumesc astept raspuns.

buna ziua, nu mai beti excitante! beti ceaiuri de musetel, luati magneziu. se numeste angoasa ceea ce aveti dvoastra. din cauza stresului si s-ar putea sa aveti probleme cu tiroida. duceti-va la un medic! eu din experienta vorbesc. va urez sanatate!
Raspundeti
 
 
0 #42 marial 2011-07-12 07:53
Quoting filip:
de vreo 3 ani am dureri constante in zona inimi, dar nu foarte puternice. cam de 2 ori pe luna incepe sa ma doar subit foarte tare. ma tine cam 10 minute maxim si ma lasa. bratul stang amorteste si ma doare cam in aceleasi perioade. obosesc foarte usor si beau multa apa, ma trezesc si de 3 ori pe noapte si beau.aveti idee ce ar putea fi?

daca beti apa prea multa, s-ar putea sa aveti si un inceput de diabet.
Raspundeti
 
 
+2 #43 marial 2011-07-12 07:55
Quoting valii:
de doua zile ian fiecare seara am frisoane care ma tin cam 3-5 minute si o durere (IN DREPTUL INIMI CA O ANTEPATURA NUI PERMANENTA) DE LA CE AR PUTEA FII

s-ar putea lipsa de magneziu sau calciu.
atentie la cafea!
Raspundeti
 
 
+1 #44 marial 2011-07-12 07:57
Quoting Sebi:
Nodul in gat si intepaturile nu sunt sugestive pentru cardiopatia ischemica. Pentru linistea dvs, poate ca ar trebui sa consultati un medic specialist cardiolog, eventual sa faceti un Ecg de efort, care este mai sensibil.

tiroida, angoasa, stress
Raspundeti
 
 
-1 #45 robert™ 2011-08-28 09:57
buna ziua,ma cheama robert azi dimineata cand mam trezit simteam pulsul fffoarte rar dar puternic ,si aveam ameteli mam speriat din cauza asta ,deci inima imi batea foarte rar. c a-r inseamna asta ,tin sa mentionez ca mam nascut k suflu sistolic,si inima ma inteapa mereu ,de obicei am tensiunea foarte mare,mi-am facut si un control de curand ,aveam 17 si cva,doctoru a zis probabil de la emotii si sa revin in scurt timp pt a-mi pune acel aparat c imi monitorizeaza pulsul timp de 24 d ore ......va multumesc
Raspundeti
 
 
+3 #46 maria 50 ani 2011-09-01 20:30
am simtit o durere in inima 2 ore nu puteam sa respir transpiram si mina stinga nu o simteam culcata nu puteam respira am baut apa cu zahar mia trecut un pic ma intreb oare am facut un preinfarct?au trecut 9 ore si durerea nu mia trecut
Raspundeti
 
 
-2 #47 i 2011-09-01 21:06
buna ziua ma cheama maria am 50 ani de un an am descoperit ca am nodul cald am facut 2 biopsii medicina nucleare toate analizele dosagii acu mia zis ca se retrage ca e tumore dar nu e de operat am alta progamare in decembrie pt biopsie sint preocupata asteptare 3 luni nu stiu ce sa fac eu lucrez in italia ma gindesc oare sa vin in romania sa ma operez ma tem ca ain italia fac experienta cu mine ce ma sfatuiti sa fac?.....va multumesc
Raspundeti
 
 
-3 #48 fani 2011-09-04 01:08
am atipit si dupa 10 minute m-am trezit ca nu puteam sa respir si la cateva minute am simtit doua intepaturi puternice in piept partea stanga nu am mai patit niciodata asa ceva.si am odurere suportabila in ceafa.sa-mi fac probleme?
Raspundeti
 
 
-1 #49 fani 2011-09-04 01:23
am uitat sa precizez am 37 ani
Raspundeti
 
 
0 #50 roxana arad 2011-09-23 16:33
am 21 de ani si cam de o luna, atunci cand obosesc simt o senzatie "apasare" in pieptului, pe toata partea stanga. I ultima saptamana mi-a curs sange din nas de 2 ori: odata in timpul somnului si odata din senin, stand pe canapea, fara sa-mi ating nasul cu mana.Aseara, in urma unui mic conflict , am simtitit un junghi puternic la inima, ce a tinut aprox 30 de minute, iar la fiecare incercare a mea de a inspira, durerea era mai puternica.azi totta ziua am simtit o durere in partea omoplatului drept, spre coloana vertebrala.tin sa precizez ca nu duc un stil de viata sedentar, ci frecventez o sala de antrenament.multumesc
Raspundeti
 
 
+1 #51 g3onyyy 2011-10-06 18:57
astazi la scoala, eram in ora de romana si dintr-o data nu am mai putut respira, parca m-a prins o gheara de piept si apoi s-a lasat spre stanga usor in joi si apoi mi-a amortit mana stanga, asta a durat aproximativ 10 minute +/- alte 2-3... de la ce poate fi?


p.s. acum inca am mana amortita, nu foarte tare
Raspundeti
 
 
-1 #52 costi 2011-10-21 13:11
buna am 15 ani si de 2 zile mainteapa inima cu tot cu piept ce sa insemne?
Raspundeti
 
 
-3 #53 costi costiii 2011-10-21 13:16
buna ziua am 15 ani si de 2 zile ma inteapa inima cu tot cu piept.ce sfat imi dati ast raspuns .va rog
Raspundeti
 
 
0 #54 BUCOVAR GH. 2011-11-04 10:32
Am dureri in piept plus dureri in partea stanga a capului si dureri la umar si tot bratul stang.Ar mai fi de spus ca am angina pectorala de cativa ani iar doctorul de familie mi-a recomandat sa iau nitroglicerina care luata sub limba imi amelioreaza criza.
Raspundeti
 
 
-1 #55 Alin 2011-11-12 09:23
Quoting BUCOVAR GH.:
Am dureri in piept plus dureri in partea stanga a capului si dureri la umar si tot bratul stang.Ar mai fi de spus ca am angina pectorala de cativa ani iar doctorul de familie mi-a recomandat sa iau nitroglicerina care luata sub limba imi amelioreaza criza.

Este necesara o evaluare cardiologica, ar fi bine sa va prezentati la medicul dumneavoastra de familie, pentru o trimitere la un specialist.
Raspundeti
 
 
-2 #56 dimi 2011-12-13 20:27
buna ziua, am 35 ani, si am lucrat cateva nopti la rand intr-un spital, in ultima noapte am simtit in capul pieptului o gheara, care ma strangea, si o arsura totodata. indica acea gheara un preinfarct? multumesc
Raspundeti
 
 
0 #57 cristina 2011-12-19 12:38
buna ziua am 36 de ani si acum cateva zile mam simtit foarte rau a inceput cu a vedea dublu senzatiede lesin senzatia de greata durere in spate si pe mana stinga ma strangea de gat si nu puteam respira .
Raspundeti
 
 
+4 #58 andy 2011-12-20 07:31
buna,mama mea ia amortit degetu mic si inelaru de la mana dreapta
e motiv de ingrijorare ?
Raspundeti
 
 
-2 #59 mita 2011-12-21 00:27
buna,am si eu o nelamurire daca ai avut un preinfart.si iti faci un ecograf la inima se vede....sau nusi pot da seama?
Raspundeti
 
 
+1 #60 mita 2011-12-21 01:07
buna as vrea sa mai intreb ceva,cineva care stie poate sami zica ce anlocuitor sau ceva asemanator se gaseste in locul medicamentului......ramilich.care lam luat din germania.inpe net nu gasesc nimica despre el in romana..?
Raspundeti
 
 
0 #61 simona 2012-01-22 17:21
si eu am o durere an piept spre stanga ma doare mai mult noaptea si mai ales daca stau dorm pe partea stanga asa ma doare de mai bine de jumatate de an.ami mai amorteste noaptea si mana stanga si obosesc repede.puteti sa ami spuneti cam ce pot avea e ceva la inima ca mie teama ca am doar 33 de ani.
Raspundeti
 
 
0 #62 any 2012-01-29 14:46
M-am confruntat si eu cu o problema in timp ce ma imbracam sa plec de la serviciu am simtit doua batai puternice in piept, iar pret de cateva secunde am crezut ca asta a fost tot. Am fost adusa acasa de catre o colega, iar a doua zi am avut o durere in bratul drept toata ziua si tensiunea mica a fost mai tot timpul aproape de 9. Fiind foarte frig a ramas in casa. Am luat tot timpul medicamente pt. tensiune,dar tot n-a scazut tensiunea mica. Puteti sa=mi spuneti daca ar putea fi vorba de un preifarct ? Daca voi face o electorcardiogr ama s-ar vedea acest lucru?
Raspundeti
 
 
0 #63 ichim ion 2012-01-29 18:22
am 65 ani daca strang cu mana stanga ultimeledoua degete raman blocate trebuie sa le andrept cu mana dreapta astept un raspuns
Raspundeti
 
 
0 #64 paraschiv viorel 2012-02-09 21:10
buna seara am 41 de ani si de un an am dureri in capu pieptului am fost la medic si misa spus ca e pe eond nervos si mea recomandat nitroglicerina si concor este adevarat ca ma lasa durerea cind iau nitro dar de un timp ma doare cotul sting si mai ales cind misc degetil mic nu este o durere permanenta cam la osaptamina apare, ete o durere groaznica ca si o lovitura.care este motivu
Raspundeti
 
 
-1 #65 paraschiv viorel 2012-02-09 21:12
vreau sa va mai spun ca de multe ori simt ca ma sufoc raman fara aer
Raspundeti
 
 
0 #66 paraschiv viorel 2012-02-09 21:17
la frig am dureri foarte mari sub stern si tot cu nitroglicerina ma lasa durerea
Raspundeti
 
 
+1 #67 carmen 2012-03-04 09:40
buna
ma numesc carmen.nu stiu exact care sunt problemele mele cu intepaturi la inima,anul trecut am facut un control la inima dar doctorita cardioloaga mia zis ca sunt bine doar ca ra trebui sa o las mai usor cu stresul s supararile,tin sa mentin ca anul acesta mao precis de cateva zila ma inteapa inima si imi amorteste si ma doare mana stanga,obosesc chiar si atunci cand doar vorbesc,ma ia cu amorteli dupa cap si ameteli cateodata. tin sa mentionesz ca sunt o femeie ce are sotul bonlav de cancer,caruia doctorii nu ii mai dau multe sanse iar eu sunt in afara tarii sa muncesc sa ii pot plati sotului meu tratamentul.credeti ca ar fi cazul sa merg acasa sa imi fac iar un control la inima. imi iubesc foarte mult sotul si nu am cum sa nu renunt la stress si suparari,doar ca nu stiu ce se intampla cu organismul meu.as dori un raspuns urgent si poate ca ar trebuui sa vizitez si un pshiholog deoarece nu cred ca mai rezist mult problemelor de acasa. va rog un raspuns urgent
Raspundeti
 
 
+1 #68 ione 2012-03-05 16:52
in timpul lucrului am simtit dintro data o durere in zona dreapta a capului si a urechi ma tinut cca.2 minute iar dupa aceea durerea sa mutat in zona toracelui o durere care as descrio ca pe un carcel la un moment dat imi taia rasuflarea si am transpirat dintro data poate fi vorba de o boala de inima ?
Raspundeti
 
 
0 #69 rodica 2012-03-26 08:35
de oero ma apasa in capul pieptului,parca as avea o piatra pe peipt si respir greu.Se poate sa fie un preinfarct?
Raspundeti
 
 
0 #70 stefan 2012-03-27 02:21
buna, am 28 de ani si de o perioada de timp aprox.4-6 luni simt dureri groaznice an zona pieptului,menti onez ca sunt fumator inrait si munca pe care o prestez e destul de seventara(incar c descarc butelii cu gaz),uneori simt ameteli si dureri in zona abdominala.chiar inainte cu o ora am avut aceste simtome si mi-am rugat sotia sa caute pe internet simtomele preinfarctului si asa am dat de aceasta pagina.eu sunt an cipru si aici medicii nu sunt ca in rominia.va rog sa ma ajutati cu un sfat pe care il astept cu nerabdare.
Raspundeti
 
 
+1 #71 Adrian 2012-03-28 13:18
Buna am 18 ani si acum ceva timp am avut un efect similar. Ma aflam in Amsterdam si fumasem, desigur, niste iarba. Am inceput sa ma simt putin rau, iar prietenii mi`au spus ca eram palid. Am baut rapid o bautura racoritoare fiindca simteam ca ametesc si dintr`o data imi inghetase toata fata. M`am dus pana la baie sa ma spal pe fata, iar cand m`am intors m`am asezat jos si am inceput sa rad in continu` pentru aproximativ 5-10 min fara sa ma pot opri. La un moment dat, chiar nu mai puteam respira, iar mandibula ma durea groaznic.
Dupa ce mi`am revenit cat de cat, m`am dus inapoi in camera de hotel in speranta ca dupa ce ma voi odihni putin, totul va fi bine.
Atunci a inceput totul. Inima imi batea mult mai repede decat normal si chiar incepea sa ma doara, aveam frisoane si furnicaturi in tot corpul dar imi era cald si transpiram in acelasi timp. Dupa aproximativ 15-20 min am inceput sa ma linistesc si in cele din urma am adormit, dar totusi imi era frica sa nu patesc ceva.
Tin sa precizez ca sunt o persoana activa, fac fitness si alte sporturi intr`un ritm explosiv 5 zile pe saptamana. Nu consum alcool(decat cate o bere din cand in cand), nu fumez, urasc fastfood, se intampla rar sa mananc la Subway cand nu am alta varianta si consum cafea des, sunt dependent Starbucks si Coke Diet. Am de gand sa imi un set complet de analize cand o sa ma intorc in Romania dar intre timp as dori sa stiu daca a fost mai mult decat un efect.
Raspundeti
 
 
0 #72 mariete 2012-04-12 05:18
Buna ziua,am si eu un simptom ne-obisnuit,am 64 ani,noaptea din ce in ce mai des ma trezesc din somn parca ma sufoc,am niste dureri mari de urechi si mandibula.Dupa ce ma ridic din pat,ma linistesc.Mi se intimpla mai mult noaptea.Am fost la cardiolog,mi sa spus ca nu am nimic cardiologic,am fost la neurologie,mi s-a prescris,Betase c,Calmogen,Alan erv,Sermion,Cel ebrex.Dupa tratament m-am simtit bine,dar simptomele mi-au reaparut.Ce ma ne-linisteste mai mult este trezirea si intrarea in panica de moment.Sa fie oare un preinfarct,aste pt un raspuns cu mult interes.Va multumesc.
Raspundeti
 
 
-1 #73 baaa 2012-04-20 12:01
fa un eeg ca ekg nu ai de ce...intelesei?

Quoting ionel bt:
eri dimineata la ora 3 mam trezit instantaneu . imediat in 10 secunde ma luat o taetura sub burta cum sar zice in mate jos . Apoi ma luat cu calduri si sintom de a merge la weceu si intre tinp am esit afara din casa . Ca eu stau la tara . Cat mergeam la weceu eram ametit si o chioraeala de mate ma luat de indata la circa 10 m de casa am cazut jos ca eram ametit si o inceput ca sa vad ca in ceata in fata ochilor . Mentionez ca cand am cazut imeditat meam mai revenit un pic am mers in veceu si ma luat cu diarie . Si o inceput sami fie mai bine dar in anbele urechi auzeam un suerat . Desi eu sunt degnosticat cu doua boli . Cardiopatie eschemina si cu . Hipertensiune arteliara . Va inteb oare sa fi facut eu atunci pe moment preaincract sau ce . Aceasta treaba mi sa mai intnplat acuma 30 de ani ceva tot de genul asta sa am taituri in burta si tot asa cu ameteli si tot cu diarie . Daca sunteti in masura sami raspundeti pentru linistea sufletului meu va multumesc . Doamne ajuta si numai bine va doresc
Raspundeti
 
 
+2 #74 Mihaela 2012-04-25 06:33
Aseara eram foarte linsitita, pot zice, trebaluiam prin casa cand brusc fara nici un semn ma luat o durere suportabila sa zicem, a mainii stangi; apoi la nu multe minute, a urmat o durere profunda, imposibil de suportat, in zona inimii, sub piept si in aceeasi zona dar in partea din spate...apoi o febra (cred) ca incepusem a transpira aiurea si nu suportam nici hainele pe mine. Simteam pur si simplu ca plesnesc / bubui.
M-am speriat si sincer, desi nu stiu cum este, simteam ca mor. Am vrut sa sun la salvare, dar m-am ghemuit practic de durere si am asteptat sa dispara, ceea ce s-a si intamplat la vreo jumatate de ora...sa zic. A trecut, dar totusi persista o durere de mana stanga
As dori sa stiu ce a fost? Mi-e frica de un preinfarct, ca acum ceva ani a suferit si mama meaa unul, dar ea nici nu a stiut...dar totusi ma gandesc ca sunt prea tanara (27 ani) si avand in vedere ca nu fumez, nu sunt obeza...poate stresul acumulat?
Astept un raspuns, multumesc
Raspundeti
 
 
-1 #75 ani 2012-05-29 09:15
sotul meu acuza dureri in regiunea inimii.il apuca deseori in timpul repausului.
cand se odihneste.
cand sta nemiscat incepe sa se linisteasca.
daca se misca putin se simte rau.
ce ar trebui sa faca?
Raspundeti
 
 
-1 #76 georgeta 2012-06-09 15:33
buna ziua!ma doare de ceva vreme umarul drept dar nu am luat in seama!noaptea din somn ma trezesc cu mana dreapta amortita ,apoi ma cam doare toata mana,iar de ceva vreme,ma doare in fiecare zi si ma inteapa sub brat si la gat tot in partea dreapta ,aproape simt ca ma supara toata partea dreapta de la ureche pana la talpi,aproape. astept un raspuns!multume sc
Raspundeti
 
 
-1 #77 Alina 2012-06-18 05:26
Raspundeti
 
 
+1 #78 Alina 2012-06-18 12:17
Buna ziua!Am 25 de ani,si azi dimineata la ora 04h00 m-am trezit cu o durere mare la mana stanga,si putin bratul,simt mana amortita cu furnicaturi,m-am speriat enorm,nu imi trece si nu stiu ce sa fac.Stie cineva daca are legatura cu inima?Anul trecut am fost diagnosticata cu atac de panica,dar acum nu stiu ce mai este.Va rog sa mi dati un sfat daca cunoasteti s-au stiti ce este.Va multumesc si astept un raspuns de la dvs.
Raspundeti
 
 
+2 #79 ana am 30 de ani 2012-06-30 15:37
in ultimul an mam simtit cam rau in sensul ca am niste stari foarte anormale pentru mine,am zile cand ma simt bine si zile cand ma simt rau in sensul ca ma ia cu calduri in corp apoi incepe sami bata inima foarte tare dupa imi amortesc mainile vad in ceata si laurama am o stare de lesin a inceput sami fie frica sa ies pe strada singura de frica sa nu cad pe jos am mers la medici aici in italia miau facut tot felul de analize si vizite medica pentru inima dar spun ca nu am nimik mau pus sa fac si analiza ptr glanda tiroida si tot nu miau gasit nimic am stat monitorizata 4 ore in urgente la aparatul de inima si nimik inca le mai nu pot sa inteleg de la ce vin si ce sa fac sau ce tratament sa iau multi miau zis ca am probleme de la stres si ca as avea nevoie de cv pastile care sami regeleze pulsul precizez ca imi iau tensiunea mereu acasa si cand am crizele astea tensiune este 125,99,as dori si parerea voastra multumesc
Raspundeti
 
 
0 #80 vasilier 2012-07-02 23:10
Quoting RALUCA:
Buna ziua am 24 de ani si pe data de 30 dec.2010 am facut infarct miocardic.A venit salvarea mi-a pus o perfuzie si am reusit sa imi revin dupa 50 de minute. Problema e ca ma doare in continuare si nu stiu incotro sa o apuc.

Si euu sunt la fel: am dureri infernale in piept. Maine merg la medicul de familie. Tu cum esti?
Raspundeti
 
 
-2 #81 andreea 2012-07-14 20:52
in momentul in care ma sperii,aud un zgomot puternic sau copilasii imi plang simt undeva in piept si in partea stanga,cam la curbura care o face umarul in fata o durere infernala ca o menghina si toata durerea se lasa in bratul stang pna ala degete...eu ,mai in gluma mai in serios zic ca o sa mor de un atac de panica???dar totusi ce poate fi?va multumesc, andreea din spania
Raspundeti
 
 
+2 #82 Ana-Maria 2012-07-22 09:12
Buna ziua! De cateva luni iubitul meu acuza o durere in dreptul inimii,sau cum zice el,il strange ceva la inima,il tine. Durerea nu este continua, in strange foarte tare,de aproape ramane fara aer,apoi ii trece si tot asa,la intervale relativ scurte. Prima data a patit asa din cauza nervilor,apoi a inceput din ce in ce mai des,indeosebi cand consuma alcool. Aseara am crezut ca-mi moare in brate,iar azi spune ca il doare pieptul tare. Va rog din suflet,dati-mi un sfat,el e foarte incapatanat,nu vrea la doctor. Va multumesc
Raspundeti
 
 
+1 #83 chelco 2012-09-04 18:41
am 34 de ani si de curand am simtit un nod in gat, cu durere in capul pieptului si o moleseala in tot corpul. Totul a aparut brusc si m-am simtit rau si slabit si a doua zi. Toate acestea pot insemna un preinfart sau nu?
Raspundeti
 
 
+2 #84 Insomniac 2012-09-07 01:20
Buna. Am 23 de ani si cam de 1 an de zile ma inteapa inima intr-una.
Prima data am observat ca ma sufocam in somn si ma trezeam brusc ca dupa un cosmar.
Am fost si mi-am facut analizele la plamani unde doctorul de familie mi-a spus ca nu arata prea bine, doctorul de specialitate, mi-a spus ca e ok. Nu dormeam noptile deloc,inima ma intepa intodeauna si imi batea aiurea, iar cand batea aiurea o fractiune de secunda ramaneam fara aer si tot asa.
Am hotarat sa merg la un medic cardiolog, mi s-a facut un ECG, dupa care m-a pus la un aparat si imi vedea inima pe un monitor. Cand am plecat mi-a dat reteta sa iau 2 pastile de aspacardin pe zi si o jumatate de pastila de lokren insa fara sa-mi spuna ce am, daca am vreo boala anume.Acum dupa vreo 6 luni de atunci observ ca imi e din ce in ce mai rau, iar in seara asta n-am dormit deloc, Ce e de facut?? Va rog, ajutati-ma!! Unde sa ma duc?la 23 de ani am multe momente cand ma gandesc numai la moarte, Am ajuns sa nu-mi fie frica de moarte si s-o astept de parca mi-ar face o favoare:(
Raspundeti
 
 
+2 #85 Bogdan 2012-09-12 10:11
Buna.Ieri in timpul unui antrenament intens de fotbal dintr-o data mi s-a pus o durere in capul pieptului,nu puteam sa mai respir bine,totul urmat de o durere de cap deasupra ochilor si de "infundatul" urechilor.Poate fi vorba de un preinfarct sau a fost ceva din cauza oboselii?Multumesc anticipat..
Raspundeti
 
 
0 #86 despin 2012-09-23 11:42
si eu am asemenea probleme.am 31 de ani si simt lovituri in piept,stari de lesin,ameteli.cardiologic mi-au spus ca nu am nimic.acum urmez un tratament cu cipralex pentru atacuri de panica.
Raspundeti
 
 
-1 #87 gabriela 2012-10-08 11:44
aseara am avut dureri groaznice in pipt stare de lesin nu puteam respira ,mi a amortit partea stanga,am vomitat si m am linistit dupa 10 12 minute ce credeti ca am
Raspundeti
 
 
-1 #88 gabriela 2012-10-08 11:45
am uitat sa va spun am 46 ani
Raspundeti
 
 
-1 #89 mara 2012-10-16 08:14
sotul meu e operat de un an si jumatate la inima are cinci bay pass,trei zile i,a fost rau.era balonat,frisoan e,dureri in piept si respiratie grea.sint simptome de preinfarrt da e posibil dak are cinci bay pass? isi i-a medicamentele tot timpul.
Raspundeti
 
 
-1 #90 Ligia 2012-10-18 21:30
Quoting Adrian:
Buna am 18 ani si acum ceva timp am avut un efect similar. Ma aflam in Amsterdam si fumasem, desigur, niste iarba. Am inceput sa ma simt putin rau, iar prietenii mi`au spus ca eram palid. Am baut rapid o bautura racoritoare fiindca simteam ca ametesc si dintr`o data imi inghetase toata fata. M`am dus pana la baie sa ma spal pe fata, iar cand m`am intors m`am asezat jos si am inceput sa rad in continu` pentru aproximativ 5-10 min fara sa ma pot opri. La un moment dat, chiar nu mai puteam respira, iar mandibula ma durea groaznic.
Dupa ce mi`am revenit cat de cat, m`am dus inapoi in camera de hotel in speranta ca dupa ce ma voi odihni putin, totul va fi bine.
Atunci a inceput totul. Inima imi batea mult mai repede decat normal si chiar incepea sa ma doara, aveam frisoane si furnicaturi in tot corpul dar imi era cald si transpiram in acelasi timp. Dupa aproximativ 15-20 min am inceput sa ma linistesc si in cele din urma am adormit, dar totusi imi era frica sa nu patesc ceva.
Tin sa precizez ca sunt o persoana activa, fac fitness si alte sporturi intr`un ritm explosiv 5 zile pe saptamana. Nu consum alcool(decat cate o bere din cand in cand), nu fumez, urasc fastfood, se intampla rar sa mananc la Subway cand nu am alta varianta si consum cafea des, sunt dependent Starbucks si Coke Diet. Am de gand sa imi un set complet de analize cand o sa ma intorc in Romania dar intre timp as dori sa stiu daca a fost mai mult decat un efect.


Atac de panica de la iarba tinere. Partea buna e ca nu ti se intampla nimic grav. Partea proasta e ca se poate repeta episodul.Iarba e un excitant puternic care creste pulsul cardiac. Iar daca nu il stii controla, atunci apare atacul de panica si ai impresia ca o sa mori. N-o sa ti se intample nimic. Dar e foarte neplacut. Mananca bine, fa miscare si lasa iarba. Sanatate!
Raspundeti
 
 
-3 #91 Eu! 2012-10-18 23:59
Vroiam sa spun ca sunteti un site bun, insa mai trebuie sa lucrati la unele amanunte cum ar fi sa scrieti cum trebuie EKG si sa informati ca de fapt preinfarctul este doar o senzatie si pe baza acestei senzatii pacientul trebuie sa se duca la medicul specialist...in fine noapte buna!
Raspundeti
 
 
-1 #92 Eu! 2012-10-19 00:04
Aaa si am uitat sa mentionez ca inima nu doare ca si ficatul sunt doar niste senzatii urmate de niste cauze.;)
Raspundeti
 
 
0 #93 ioana 2012-10-21 16:46
as dori sa stiu de ce unii oameni atunci cand dorm..inclusiv eu daca dorm profund si dintr-o data am senzatia de cadere....ce este aceasta??
Raspundeti
 
 
0 #94 lia 2012-11-07 13:44
de vrio trei luni ma simt f rau imi amorteste piciorul drept noaptea imi amortesc mainile ma trezesc dimineata cu palpitati tensiunea imi e normala am dureri la inima ma balonez des am fost la doctor si am facut un ecagheu care a iesit bine dar simtomele persista sunt si fumatoare si am 30 de ani oare ce sa fac?
Raspundeti
 
 
0 #95 Ionut 2012-11-07 15:19
Buna ziua. Acum 2-3 saptamani mi-am facut un CT abdominal cu substanta de contrast. Imediat in ziua urmatoare am inceput sa am stari de disconfort la gat si fata (ca si cum o parte a fetei era langa o sursa de caldura si cealalta era in ger) si membrele imi erau reci. Dupa o perioada m-au lasat dar in urma cu cateva zile au revenit mai proeminente de data asta. Am o durere constanta in mana stanga, ca si cum ma strange o gheara, senzatia de "durere" la inima. Aceasi senzatie de gheara mi se mai intampla si la tibia piciorului drept. Noapte mi se intampla sa ma trezesc brusc si ma trec fiori prin partea stanga a corpului, dupa cateva minute ma linistesc. Am 28 de ani si sufar de prolaps de valva mitrala. Ce credeti ca trebuie sa fac?
Raspundeti
 
 
-3 #96 Elena 2012-11-09 13:08
Buna ziua! Problema mea cred ca porneste de la inima, simt durere retrosternal, simt cum inima imi bate ori ff rar si puternic, ori ff repede si scurt. Durerea ori este constanta si persista cateva ore, ori este puternica si este insotita de intepaturi in inima. Am momente din acestea si-n repaus, unele chiar cand stau in pat. Am 24 de ani, momentan nu pot merge la doctor din cauza timpului. Un mic sfat pana ajung la doctor. Va multumesc anticipat!
Raspundeti
 
 
-2 #97 tanbocanet 2012-11-11 09:37
Ma doare MANA stanga de vre-o luna tensiunea este de 11 cu 7 si transpir atat noaptea cat si ziua de 3,4 ori. Uneori am si ameteli. Ce simptome o fi ?
Raspundeti
 
 
-3 #98 tabocanet 2012-11-11 09:38
Nu am specificat varsta 61 de ani.
Raspundeti
 
 
-2 #99 nelly 2012-11-29 15:55
Buna ziua! Am 24 de ani si cam de 2, 3 ori pe an am o durere de inima sau mai bine spus ca o apasare. Durerea iradiaza in mana stanga. Am fost la cordiolog acum ceva ani cu aceeasi problema si mi s-a spus ca inima mea bate mai incet la un anumit interval....atat. Nu mi s-a dat tratament, sau ceva pastile pt cand am criza. Azi-noapte m-a durut mai tare inima si continuua sa ma tina acea senzatie de apasare si o durere minora. La toate astea se adauga si o stare de oboseala. Voi merge din nou la medic peste cateva zile, dar poate ma puteti ajuta cu un sfat pana atunci.
Raspundeti
 
 
-4 #100 thenutcraker 2012-12-02 18:08
buna ziua
Raspundeti
 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati